2017-10-31 10:00:00

Dr. Benay Uzer Yardımcı Doçent Dr. olarak Makine Mühendisliği Programına öğretim üyesi olarak 17 Ekim 2017 tarihi itibarı ile katıldı. Kendisine akademik kariyerinde başarılar diliyoruz.

Prof. Dr. E. Faruk Keçeci

Yardımcı Doçent Dr. Benay Uzer doktorasını metalik malzemelerin mikro yapı ve mekanik özelliklerinin incelenmesi üzerine yaptığı çalışmalar ile Koç Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünden 2017 yılında almıştır. Lisans derecesini yine aynı bölümden alan Dr. Uzer bölümünü birincilikle bitirmiştir. Kendisi Leibniz Üniversitesi ve Texas A&M Üniversitesi Malzeme Bilimi Bölümlerinde ziyaretçi araştırmacı olarak bilimsel çalışmalarda bulunmuştur. Türkiye ve Almanya’da yürüttüğü çalışmalarda şekil hafıza alaşımlarının biyouyumluluklarını ve implant malzemelerin mikro yapılarının hücre tutunması ve canlılığına olan etkisini araştırmıştır. Bunların yanında, ABD ise özellikle düşük sıcaklıklarda üstün mekanik özelliklere sahip yüksek entropili alaşımların mikro yapı ve mekanik özelliklerini araştırmıştır. Dr. Uzer Tübitak lisansüstü bursuna hak kazanmış olup, 5 bilimsel makalenin ilk yazarıdır. Dr. Uzer Society of Women Engineers (SWE) üyesi olup ABD dışında ilk kez Türkiye’de kurulan grup ile 2013 yılından itibaren her sene 100 lise öğrencisine bilim ve mühendislik günü etkinliği düzenlemiştir.