2017-06-15 16:34:00

Makina Mühendisliğinden Prof. Dr. Emin Faruk Keçeci’nin çalışmaları ile üniversitemizde Türkiye’de üniversitelerde ilk örneklerine rastladığımız bir İnovasyon Laboratuvarı kuruldu ve faaliyete geçti. Özellikle üniversitedeki bütün öğrencilere açık olması ile bölümler arası çalışmayı destekleyen Maker Space içinde yer alan 3 boyutlu yazıcılar, torna, freze ve kaynak gibi imalat makinaları, elektronik laboratuvarı ve montaj atölyesinde yer alan her türlü el aleti ile öğrencilerin hem ödevlerini ve projelerini yapabilecekleri hem de yaratıcılıklarını gerçek hayata dökebilecekleri bir ortam oldu. Ayrıca öğrencilerin düzenledikleri dersler ile öğrenciler birbirlerine farklı cihazların kullanımlarını öğretiyorlar. Daha fazla bilgi make.agu.edu.tr adresinden edinilebilinir.